۱۴ فروردین ۱۳۸۹، ۱۳:۳۰

ساینس مونیتور گزارش داد :

حرکت آفریقا برای استفاده از انرژی هسته ای/ افول قدرت چین در قاره سیاه

حرکت آفریقا برای استفاده از انرژی هسته ای/ افول قدرت چین در قاره سیاه

یک روزنامه غربی با پرداختن به برنامه های کشورهای آفریقایی در زمینه انرژی، از رشد روزافزون تمایل به استفاده از انرژی هسته ای در میان این کشورها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه کریستین ساینس مونیتور، دست کم 10 کشور از کشورهای آفریقایی هم اکنون برنامه های خود برای ساخت نیروگاه هسته ای را آغاز کرده اند. برای این کشورها استفاده از نیروگاه های بادی و یا استفاده از انرژی خورشیدی توجیه چندانی ندارد و از همین رو آنها تمایل زیادی به استفاده از انرژی هسته ای دارند.

به نوشته این روزنامه، یکی از دلایلی که کشورهای آفریقایی استفاده از انرژی هسته ای را به استفاده از انرژی های تجدید شونده ترجیح داه اند این مطلب است که انرژی باد و یا خورشید مقدار الکتریسته مورد نیاز کشورهای آفریقایی را تولید نمی کنند.

در همین رابطه در ماه گذشته وزیر انرژی سنگال در کنفرانسی در پاریس از تصمیم کشورش برای ساخت نیروگاه هسته ای و غنی سازی اورانیوم خبر داد.  

سنگال امیدوار است که اولین نیروگاه هسته ای خود را تا سال 2020 راه اندازی کند و در این راه چشم به همکاری فرانسه دارد.

ساینس مونیتور در ادامه می نویسد : هم اکنون دو راکتور هسته ای موجود در آفریقای جنوبی تنها راکتورهای موجود در آفریقا هستند اما تا پایان این دهه مطمئنا اوضاع تغییر می کند. زیرا اغلب کشورهای افریقایی در اندیشه مدرن کردن اقتصاد خود هستند و در این میان انرژی نقش بسزایی دارد و انرژی هسته ای نیز در میان انواع انرژی ها به دلیل شرایط خاص خود مورد توجه است.

به نوشته این روزنامه، برای راه اندازی نیروگاه و استفاده از انرژی هسته ای بر خلاف سایر گزینه ها زیر ساخت های کمتری مورد نیاز است. استفاده از این انرژی چالش فنی زیادی در بر ندارد.

بر اساس این گزارش، از دیگر کشورهای افریقایی علاقمند به استفاده ازانرژی هسته ای می توان به نیجریه اشاره کرد. این کشور در ماه فوریه سال جاری مذاکراتی را با ایران درباره استفاده از تجربیات تهران در این زمینه انجام داده است.

از کشورهای دیگر می توان به اوگاندا و کنیا اشاره کرد.اوگاندا در سال 2008 قوانین هسته ای را تصویب کرده و کنیا مبلغ یک ملیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری می کند و امیدوار است که در سال 2020 از آن بهره برداری کند.

به نوشته این روزنامه، الجزایر، تونس، مراکش و مصر از دیگر کشورهای افریقایی هستند که اعلام کرده اند تا سال 2020 هسته ای می شوند. غنا و نیجر نیز تمایلات هسته ای خود را اعلام کرده اند.

معمای انرژی  

این روزنامه در ادامه به وضعیت انرژی در افریقا اشاره کرده و می نویسد : برای آفریقا، انرژی مشکلی نیست که بتوان آن را به راحتی حل کرد. اغلب کشورهای آفریقایی از نداشتن یک دولت قدرتمند مرکزی رنج می برند و زیر ساخت های مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه هسته ای را در اختیار ندارند. برخی از این کشورها در حال حاضر قدرت خرید نفت و یا گاز را نیز ندارند و این در حالی است که برای ساخت نیروگاه هسته ای و فرایند غنی سازی سرمایه گذاری زیادی باید انجام بشود.

این در حالی است که اغلب کارشناسان مسائل هسته ای و موسسات تحقیقاتی تمایل کشورهای آفریقایی برای استفاده از انرژی هسته ای را ایده ای جنون آمیز دانسته و معتقدند سنگال در ساخت و راه اندازی نیروگاه هسته ای خود ناتوان خواهد بود.

این روزنامه در ادامه به امکان سوءاستفاده کشورهای دارای فناروی هسته ای از تمایل کشورهای افریقایی از این انرژی اشاره کرده و می نویسد : با ابراز تمایل کشورهای افریقایی برای استفاده از انرژی هسته ای یک بازار جدید در جهان گشوده می شود و فرانسه، کره جنوبی، ژاپن و روسیه به فکر بهره مند شدن از این بازار می افتند و اگر چنین اتفاقی بیافنتد دیگر چین قدرت خود در آفریقا را از دست می دهد.  

کد خبر 1056689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha